Tag på en galaktisk rejse: Foredrag om Mælkevejen i Kirke Hyllinge

dato

Tirsdag den 8. april 2025 byder Sæby Gamle Skole på en unik mulighed for at udforske Mælkevejen gennem et spændende foredrag. Arrangementet, der er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", streames live fra Aarhus Universitet og giver indblik i vores galakses fascinerende univers.

Har du nogensinde stået under stjernerne og undret dig over, hvordan universet hænger sammen? Nu har du chancen for at blive klogere på vores plads i universet, når Sæby Gamle Skole lægger hus til et spændende foredrag om Mælkevejen.

Opdag Mælkevejens hemmeligheder

Foredraget tager dig med på en rejse gennem vores egen galakse, hvor du vil høre om de milliarder af stjerner, exoplaneter, gas- og støvskyer, der udgør Mælkevejen. Du vil også få indblik i det kæmpestore sorte hul, der ligger i galaksens centrum, og lære om Mælkevejens oprindelse og fortsatte udvikling.

Astrofysisk forskning og store spørgsmål

Ved hjælp af rumteleskoper som Hubble, Gaia og James Webb vil foredraget afsløre Mælkevejens detaljer gennem spektre, billeder og præcise målinger af stjernetemperaturer og bevægelser. Foredraget vil også belyse den astrofysiske forskning ved Aarhus Universitet og stille skarpt på nogle af de store spørgsmål om vores galakse, som vi endnu mangler svar på.

Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med værter i en række byer og støttet af Carlsbergfondet.

For mere information om foredraget, billeder og eventuel pladsreservation, kan du læse mere her. Du kan også følge foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og tips om kommende foredrag.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 8. april 2025
Tid: Kl. 19:00
Sted: Sæby Gamle Skole, Tingstedet 6, 4070 Kirke Hyllinge
Entré: Fri entré
Arrangør: Sæby Gershøj Idræts- og Kulturforening
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut