Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Kirke Hyllinge - mandag den 14. december

Profilbillede

Kirke Hyllinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kattingevej, Herslev, Roskilde
Elektronvej, Greve
Lilleholm, Greve
Gammel Lyngvej, Køge
Darupvang, Roskilde
Thorsvej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Klitvej, Solrød Strand
Skoleageren, Lejre
Tjørnehegnet, Solrød Strand
Skolevej, Karlslunde
Toftegårdsvej, Nykøbing Sj.
Hasselvej, Kirkebyen, Fårevejle
Fuglebakken, Ringsted
Bøgeparken, Fårevejle
Hækvej, Fårevejle
Klostergårdsvej, Øm, Roskilde
Birgitsvej, Greve
Spættevej, Solrød Strand
Bakkerupvej, Knabstrupvej, Mørkøv
Gl. Havnevej, Greve
Højager, Greve
Moesgården, Vindinge, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Leifavej Østre, Høve, Asnæs
Vej 14, Vig Lyng, Vig
Vej 12, Jyderup Lyng, Vig
Markskellet, Rørvig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Kongens Enge, Karlslunde
Kalundborgvej, Kirkebyen, Fårevejle

COVID-19-tilsyn i politikredsen i løbet af weekenden

150 COVID-19-tilsyn har patruljer fra Midt- og Vestsjællands Politi foretaget i løbet af weekenden, hvor samtlige 10 kommuner i politikredsen siden fredag kl. 16.00 har været omfattet af de skærpede restriktioner i indsatsen mod at bekæmpe coronavirussen. Tilsynene er foretaget primært inden for restaurations- og cafebranchen samt fitness- og idrætsfaciliteter, men politiet var også præventivt på tilsyn i butikker, butikscentre, en biograf, togstationer og ved et coronatestcenter i Ringsted. Ingen steder fandt politiet grundlag for at gribe yderligere ind på de lokaliteter, hvor tilsynene blev foretaget. Tilsynene fortsætter på uændret niveau i de kommende dage.


Fredag – lørdag


Knivloven – Ølbycenter, Køge

Kl. 15.50 kørte en patrulje ved Ølby Center i Køge, hvor de ved en kiosk traf flere unge mennesker. En yngre mand stak af fra stedet, da han så betjentene. Politiet fandt en kniv, som de mistænkte, at den yngre mand havde smidt under sin flugt fra stedet. Politiet havde sikret kniven, en foldekniv med en bladlængde på ca. 8 cm, med henblik på senere på konfiskation. Manden, en 19-årig fra Sverige, kom kort efter tilbage til stedet, hvor politiet sigtede ham for at overtræde knivloven, hvilket han nægtede. Han fik efter afhøringen lov til at gå, men vil høre mere fra politiet i sagen.

Snarrådig borger forhindrede spirituskørsel – Algade, Nykøbing Sjælland – Odsherred

Kl. 16.11 fik politiet anmeldelse fra en borger, som havde set en bilist, der holdt i tomgang på en parkeringsplads, hvor han var ved at blande vodka i en sodavand. Bilisten lugtede af spiritus, så den snarrådige borger tilbageholdt manden, så han ikke kunne køre fra stedet i påvirket tilstand. En patrulje kom frem, hvor de anholdt en 67-årig mand fra lokal området for spirituskørsel. Han fik udtaget en blodprøve, som skal vise om hans promille var over det tilladte, hvorefter han blev løsladt. Når politiet har fået resultatet af blodprøven, vil den 67-årige få besked om resultatet.

Påvirket bilist forsøgte at stikke af – Lykkegårdsvej, Roskilde

Kl. 23.57 fik politiet anmeldelse om, at der muligvis var ved at blive begået indbrud ved en virksomhed i Trekroner. Flere patrulje blev sendt til stedet, hvor de omringede bygningen. Betjentene bemærkede en bil køre på parkeringspladsen, hvor den parkerede et stykke væk. Føreren af bilen steg ud og begyndte at løbe væk fra stedet. En hundepatrulje satte efter og fandt kort efter frem til manden, som blev fundet i et grønt område. Han blev anholdt uden dramatik og taget med tilbage til virksomheden. En anden patrulje havde i mellemtiden fundet frem til en anden mand i bygningen, som dog viste sig at have et legalt ærinde på stedet, og der havde ikke været indbrud i virksomheden.

Føreren af bilen, viste sig at være en 42-årig mand fra Kirke Hyllinge, som også havde et lovligt ærinde på stedet. Han var blevet bange, da han så politiet, hvorfor han stak af. Han nægtede at have kørt bilen. Den 42-årige var påvirket af spiritus og narko, så han blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 42-årige høre mere fra politiet.


Lørdag – søndag:


Børnefødselsdag tiltrak andre – Vindingevej, Roskilde

Kl. 11.15 fik politiet en henvendelse fra en bekymret borger, som kunne se, at der var begyndt at samle sig mange mennesker på naturlegepladsen i Hedeland. En patrulje kørte til området og kunne konstatere, at der blev afholdt en børnefødselsdag på legepladsen. Børnene, der indledningsvist havde leget for sig selv, havde undervejs fået selskab af andre børn, der gerne ville lege med. Politiet indskærpede herefter over for de tilstedeværende voksne, at reglerne om forsamlingsforbuddet på max. 10 personer også var gældende for børn. Politiet fandt ikke anledning til at foretage sig yderligere end indskærpelsen af COVID-19-reglerne.

Børn på taget – Rensdyrvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 15.20 rykkede politiet ud til Vipperød skole, idet en anmelder havde set nogle børn færdes på skolens tag. En patrulje fik ved skolen kontakt til seks lokale drenge i alderen 13-16 år. De oplyste, at de ganske korrekt havde været en tur oppe på taget, men der var for at hente nogle bolde, der var havnet deroppe. Politiet foretog sig efterfølgende ikke yderligere over for drengene.

Biltyv med datter som passager forsøgte at køre fra politiet – Havdrup – Solrød

Kl. 17.35 ville færdselspolitiet foretage en rutinemæssig kontrol af en personbil på Bakkelund i Havdrup. Føreren af personbilen ønskede dog ikke at tale med politiet og satte hastigheden op for at køre væk fra politikontrollen. Færdselspolitiet kørte dog efter bilisten, der kørte med væsentlig højere hastighed end tilladt af en ca. fem kilometer lang strækning ad bl.a. Tykmosevej og Yderholmvej til Naurbjergvej, hvor føreren mistede kontrollen over bilen og havnede på en mark. I bilen befandt sig ud over en 32-årig mand fra Havdrup som fører også hans datter på blot fire år, og begge var uskadte. Den 32-årige blev straks anholdt som mistænkt for at være både spiritus- og narkotikapåvirket under kørslen i bilen, der i øvrigt var forsynet med stjålne nummerplader. Den 32-årige var også i forvejen frakendt retten til at føre bil, så han blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Bilens ejerforhold kunne den 32-årige ikke fortælle politiet noget om, så politiet fik bilen bugseret ind til nærmere undersøgelse, hvilket medførte, at politiet også sigtede den 32-årige for uberettiget brug af personbilen. Den 32-årige blev løsladt efter afhøring til de mange sager, og efterfølgende har politiet udfærdiget en socialrapport til de sociale myndigheder af hensyn til den 4-årige piges tarv. Politiet vil tage kontakt til den 32-årige senere, når de mange sigtelser skal afgøres strafferetligt.

Høje brag ved skole – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 20.34 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, der gennem ca. en time havde hørt høje brag i området omkring skolen. En patrulje kørte til området, men fandt hverken personer eller rester af f.eks. fyrværkeri i området, så årsagen til de høje brag er uopklaret.

Hurtig bilist – Københavnsvej, Køge

Kl. 21.51 filmede færdselspolitiet en bilist, der kørte med væsentlig hurtigere hastighed end de tilladte 70 km/t ad Københavnsvej. Bilisten blev målt til at køre med mindst 138 km/t, så den 21-årig mandlige fører fra Havdrup blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser. Han blev ved samme lejlighed gjort bekendt med, at han ud over en bøde også kunne forvente en påstand om et kørselsforbud, når sagen skal afgøres.

Lov om euforiserende stoffer – Frederiksberg, Svebølle – Kalundborg

Kl. 00.47 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol og bemærkede i den forbindelse, at noget blev kastet ud af et passagervindue. Det viste sig at være tre poser med et halvt gram kokain i hver pose, som en 19-årig mand fra Kalundborg som passager i bilen ønskede at skille sig af med. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik beslaglagt den kokain, som han netop havde smidt ud ad bilruden. Føreren og yderligere en passager i bilen blev ikke sigtet for noget i anledning af politiets kontrol af bilen.

Skød genvej og blev opdaget – Tværalle, Ringsted

Kl. 03.00 kontaktede en vægter politiet, fordi en person var blevet tilbageholdt efter at have forceret et hegn ind til et afspærret område. Endvidere havde vægteren en formodning om, at flere personer havde gjort det samme. En patrulje kørte til det afspærrede område, hvor politiet nu fik kontakt til i alt fire unge mænd på 18 og 19 år fra Ringsted. De var alle påvirkede af spiritus og havde blot villet skyde genvej gennem parken. Politiet formanede og bortviste dem fra det afspærrede område uden at sigte dem for noget.


Søndag - mandag


Bøderegn over påvirket knallertfører – Algade, Store-Heddinge, Stevns

Kl. 17.50 overtrådte en 41-årig lokal mand så mange paragraffer i færdselsloven, at der nu venter ham en bøderegn, efter en køretur på en ulovlig knallert. En motorcykelbetjent på patrulje bemærkede den 41-årige, som kørte på knallert uden baglys ad Algade mod syd i Store-Heddinge by uden styrthjelm på. Betjenten tændte udrykningssignalet på motorcyklen for at tilkendegive at knallertføreren skulle standse, men det efterkom den 41-årige ikke. Han satte i stedet farten op og forsøgte at køre fra politiet. Under flugten kørte den 41-årige ind ad en indkørsel, hvor der var indkørsel med motorkøretøjer forbudt, han kørte mod ensretningen og kørte på fortovet.

Motorcykelbetjenten fik standset knallerten, som viste sig at være en stor knallert 45 fyldt med fejl. Bagbremsen virkede ikke, knallerten var ikke registreret eller forsikret, og den kunne køre væsentlig hurtigere end de tilladte 45 km/t. Føreren var påvirket af narko og havde desuden ikke gyldigt kørekort. Han blev derfor sigtet og anholdt for narkokørsel, for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter den 41-årige kan forvente en ikke ubetydelig bøde i sine mange sager.

Mand snittet i armen under slagsmål – Rosen/Markedspladsen, Holbæk

Kl. 17.51 kørte flere patruljer til Holbæk by efter en anmeldelse om optræk til slagsmål. Politiet fandt i første omgang ikke frem til noget uro, men fik kort efter en anmeldelse om et længere blodspor på gaden ved Markedspladsen. Politiet kontaktede Holbæk Sygehus, som netop havde fået en 19-årig mand ind til behandling for et overfladisk snitsår i armen. Området omkring Rosen og Markedspladsen blev afspærret mens politiet arbejdede på stedet, hvor også hunde blev indsat til at afsøge området. Undersøgelserne på stedet foregik indtil sent på aftenen. Ved 22-tiden kom brandvæsnet til stedet for at spule gaden ren for blodspor.

Sygehuset fik ikke yderligere personer ind, som kunne være kommet til skade ved slagsmålet og politiet fik ingen anmeldelser fra personer, som havde været indblandet i episoden. Generelt ønskede de personer, som politiet traf i relation til sagen ikke at medvirke til sagens opklaring. Den tilskadekomne 19-årige mand har adresse i Køge, men har sin gang i Holbæk, hvor han ofte er truffet sammen med lokale yngre mænd fra lokalområdet.

Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at få afklaret, hvem der var indblandet og hvad baggrunden for konflikten var. Efterforskningen vil blandt andet indebære, at politiet indhenter overvågningsmateriale fra området. Vidner som har bemærket slagsmålet eller personer/køretøjer, der kan have haft en rolle ved episoden, som skete omkring Smedelundsgade, Rosen og Markedspladsen i Holbæk søndag aften kort før kl. 17.51, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Alvorligt solouheld – Dyssevej, Ubby – Jerslev Sj. – Kalundborgs

Kl. 20.42 skete et solouheld på Dyssevej mod vest i Ubby, hvor en 53-årig mand fra lokalområdet af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen, som kørte ud i rabatten og videre ud på en mark, hvor den rullede rundt flere gange og endte i vejrabatten igen. En forbipasserende bilist slog alarm og ydede førstehjælp til føreren, som var kommet til skade. Politi, ambulance og brandvæsnet kørte til stedet, hvor den 53-årige havde fået skader i ansigtet, og der var mistanke om brud på overkroppen. Brandvæsnet frigjorde den 53-årige fra bilen og han blev bragt til sygehuset til behandling for sine skader, som ikke blev skønnet livstruende. På sygehuset blev rutinemæssigt udtaget en blodprøve af den 53-årige, for at afklare om han evt. påvirket af alkohol eller spiritus under kørslen. Politiet optog rapport for at belyse omstændighederne omkring solouheldet. Den 53-årige er fortsat indlagt til behandling for alvorlige brud på overkroppen.

Brand i bil – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 21.00 kørte politi og brandvæsen til en brændende bil, som holdt i nødsporet på Holbækmotorvejen vestgående i Roskilde. Brandvæsnet slukkede ilden, men køretøjet udbrændte. Der var ingen personer ved køretøjet, da politiet kom frem. Patruljen kunne ikke fastslå brandårsagen, så bilen blev sikret og indbragt til nærmere undersøgelse. Politiet vil nu afhøre ejeren af bilen og undersøge sagen nærmere, for at forsøge at fastslå brandårsagen. Der kom ingen melding om personskade i forbindelse med branden.

Vidner som har bemærket personer eller andre køretøjer omkring bilen før eller efter den brød i brand omkring kl. 21.00 bedes kontakte politiet på tlf. 114.Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk