Lejre kommune løfter erhvervsuddannelser med innovativ Hvad-kan-jeg-blive-tour

Foto: Lejre Kommune.
dato

"Hvad-kan-jeg-blive"-touren sætter fokus på erhvervsuddannelserne i Lejre Kommune

"Hvad-kan-jeg-blive"-touren fik en flot start på Osted Skole, da eleverne fik besøg af Vestergaard Company A/S. Touren er en del af et initiativ, der sigter mod at belyse de mange muligheder, erhvervsuddannelserne tilbyder. Anna Kobbeltvedt og Mikkel Andersen fra Vestergaard deltog i arrangementet, hvor de delte ud af deres personlige erfaringer med et liv efter folkeskolen, som tog dem gennem erhvervsuddannelsernes verden.

De fortalte, hvordan de begge havde haft udfordringer i folkeskolen med at finde motivation og interesse i den traditionelle læring, hvilket førte til lav gennemsnitskarakter. Til gengæld opdagede de hver især en passion for at skabe og være kreative gennem en erhvervsuddannelse.

I forlængelse af touren har Lejre Kommune indgået en partnerskabsaftale med Vestergaard. Denne aftale indebærer, at "Hvad-kan-jeg-blive"-touren vil besøge alle 7. klasser i Lejre Kommune. Desuden er der planlagt en uddannelsesmesse den 25. september, som Vestergaard vil være vært for. Messen vil sætte fokus på de forskellige håndværk og erhverv, man kan uddanne sig til.

Lejre Kommune har anvendt innovative værktøjer, herunder Projekt Edison og øget samarbejde med det lokale erhvervsliv, for at styrke elevernes uddannelsesvalg. Resultaterne taler for sig selv: I år har 24,1% af afgangseleverne i Lejre Kommune valgt at påbegynde en erhvervsuddannelse. Dette tal er ikke blot højere end sidste års 22,5%, men også væsentligt over landsgennemsnittet på 19,9%. Det bemærkelsesværdige arbejde har medført, at Lejre Kommune modtog Undervisningsministerens højdespringerpris, Ørneprisen, i 2023.

Med disse indsatser bestræber Lejre Kommune sig på kontinuerligt at forbedre og udvide elevernes syn på deres fremtidige uddannelses- og karrieremuligheder, og "Hvad-kan-jeg-blive"-touren er et vigtigt skridt på denne rejse.

https://www.lejre.dk/nyheder/nyheder/2024/april/hvad-kan-jeg-blive-touren-er-i-gang/

Kilde: Lejre Kommune